Beluister hier een fragment.

luid80Lees hier een interview in Luid, voorjaar 2014, door Liddie Austin.

 

 

 

 

Bekijk hier de commercial voor Liever horen we onszelf.

Bekijk hier een interview over het Luistergeschenk.

Renate over haar liefde voor het luisterboek.

new doc 2017-11-03 09.12.58_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liever horen we onszelf

luisterboek cover 80Terwijl hij tegen me praatte, zag ik voor me hoe we samen in een Italiaanse fontein sprongen. Ik zag een bed vol croissantkruimels. Zijn sneakers onder mijn bank. De manier waarop hij zijn jas met de mouwen om de mijne heen gevouwen aan de kapstok zou hangen.

De jonge fotografe Mila vindt de liefde van haar leven. Ze doet alles om hem gelukkig te houden, zelfs als hij een van zijn buien heeft. Maar dan verdwijnt hij op een dag spoorloos. Het zeilschip waarmee hij woedend is vertrokken, wordt onbemand teruggevonden. Heeft hij een ongeluk geënsceneerd om met de noorderzon te kunnen verdwijnen – of is er iets anders aan de hand?

In Liever horen we onszelf vertelt Renate Dorrestein een liefdesverhaal vol onverwachte wendingen. Een verhaal over dromen en over wat we onszelf wijsmaken – omdat we soms niet anders kunnen.

Liever horen we onszelf is geschreven en door de auteur zelf voorgelezen ter gelegenheid van de Week van het Luisterboek 2014.

Liever horen (Page 1)

Rijk geïllustreerde papieren editie

Bij Uitgeverij Querido verscheen in 2017 een papieren editie van deze novelle. Een mooie hardcover, om in de knuisten te houden, om te lezen en vooral om te bekijken, want Querido nodigde Dorrestein uit om een illustrator voor Liever horen we onszelf te kiezen. Zij dacht meteen aan Sylvia Weve. In haar eigen woorden: ‘Weve is een meesterlijk, terecht veelvuldig bekroond talent, met een geweldig instinct voor het verbeelden van geniepige bijzaken. Oef, wat was het heerlijk om haar tekeningen voor Liever horen we onszelf op me te laten inwerken. Ons werk is erg aan elkaar verwant.’ De tekst van het verhaal is voor deze uitgave trouwens herzien, want een ‘leesboek’ stelt nu eenmaal andere wetten dan een ‘luisterboek’.

Hardcover

Euro 15,00
ISBN 9789021408170
100 pagina’s
Uitgeverij Querido