Luisterboek

is er hoop is ook als luisterboek verschenen. Beluister een fragment.

Mét recept

In is er hoop ontdekt Nettie de kunst van het taarten bakken. Waar ze aanvankelijk alleen maar in de keuken komt om een boterham te smeren, raakt ze gaandeweg zo meegesleept door het roeren, mengen en kneden, dat ze uiteindelijk haar hand niet omdraait voor het maken van een traditionele plumpudding, een gerecht zo machtig en massief dat zelfs de meest getrainde eters er een glazige blik van in de ogen krijgen.

Voor het bereiden van een plumpudding hebt u de inhoudsopgave van is er hoop nodig, plus wat extra keukengerei. Download het recept [PDF | 418 Kb].

Schuldgevoel is een bron van schrijversgeluk

In is er hoop ontvoert een jongen met een laag IQ samen met zijn vriendinnetje een baby. Eerlijk gevonden, denken ze. De oma van de jongen ontvangt hen met open armen en dan wordt het pas echt gezellig. Tot het vriendinnetje, dat weggelopen is, besluit huiswaarts te keren en de baby achter laat. Verwaarloosde kinderen, dat zijn de personages bij uitstek van Renate Dorrestein. Lees het interview van Fleur Speet met Renate Dorrestein.

Vertalingen

is er hoop is ook verschenen in Finland, Duitsland en Italië.

Inclusieve Griffel

Zaterdag 6 november 2010 nam Renate Dorrestein de Inclusieve Griffel 2010 in ontvangst voor de dwarsligger.
Kijk hier
voor een impressie van deze dag of lees het persbericht.

is er hoop

Al heeft Igor niet het verstand van een Nobelprijswinnaar, zelf vindt hij dat hij het beter heeft getroffen dan de meeste mensen. Overdag monteert hij stacaravans op de sociale werkplaats. En als hij ’s avonds thuiskomt bij zijn oma Nettie, die hem heeft grootgebracht, is er altijd taart.

Dan ontmoet hij het dakloze meisje Lisa. Samen vinden ze een baby om wie niemand zich lijkt te bekommeren. Oma Nettie neemt het meisje en de baby liefdevol onder haar vleugels, zonder te beseffen wat er aan de hand is. Hoe lang zal dit ongewone huishouden een gelukkig leven zijn beschoren?

is er hoop gaat over de bedrieglijke sensatie dat de geschiedenis zich herhaalt, over de goede bedoelingen van imperfecte mensen, en over onalledaagse liefde.

Bekijk het filmpje.

Klik hier [jpg | 104 Kb] voor het interview van Susan Smit met Renate Dorrestein over is er hoop. En lees de tekst van de lezing: Literatuur bepaalt het noorden.

Lees meer over is er hoop in de media.

 

Zolang er leven is is samen met is er hoop verschenen als Dwarsligger

De Dwarsligger is in 2010 bekroond met de Inclusieve Griffel.

Het boek is verkrijgbaar bij uw boekhandel of bij Bol.com

Paperback
Euro 9,99
ISBN: 9789021406879
Uitgeverij Querido

E-book
Euro 9,99
ISBN: 9789021406862
Uitgeverij Querido