Vertalingen

Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor is vertaald in het Zweeds, Fins, Duits en Italiaans. Klik hier voor meer informatie.

Fragment

Ik was net met mijn zusje aan het bellen op het moment dat het moet zijn gebeurd. Had me onder het praten een glas wijn ingeschonken, de gordijnen dichtgedaan, lampen aangestoken. Bij mij was het kwart over zes, mijn werk zat erop.  Voor Francien niet, bij haar was de dag pas half om. Zij fokt paarden in Saugatuck, Michigan, samen met haar vriendin Nell. Ze wonen in een trailer op de stoeterij, kijken ’s nachts naar heldere sterren aan een onvervuilde hemel, baden een groot deel van het jaar in ijskoud water en lopen op laarzen die ze kopen bij een oude indiaanse vrouw. Ma zegt altijd: Ik heb heus geen moeite met Franciens persoonlijke leven en Nell is een lieve schoondochter, maar waarom niet een beetje lippenstift. Ik zou zelf niet weten waarom wel, maar ma uiteraard des te meer. Lees verder.

Interview

“Dit is volgens mij, naast Een hart van steen, je enige boek waarin de hoofdpersoon gezegend is met een goed huwelijk.”
“Ik vond het wel eens de moeite waard om te laten zien waarin een huwelijk goed kan zijn. Dat je bijvoorbeeld in moeilijke tijden elkaar kunt ondersteunen.”
Lees het interview door Marjo van Soest.

Recensies

“Renate weet duidelijk waarover ze het heeft. Dat levert een hilarisch én inzichtgevend boek op.” – Red

Bridget Jones voor gevorderden.” – Boek

“Vanaf de eerste bladzijde had ze me gevangen in dit dagboek van een vrouw in de overgang. Het beste boek dat ik ooit van haar heb gelezen.” De Limburger

“Dit werk toont weer aan dat Dorrestein tot de beste auteurs van de Nederlandse literatuur behoort en dat wie geen boek van haar gelezen heeft, geen echte vaderlandsliefde kent.” www.deadline.nl

“Onomwonden, bij tijden hilarisch, schrijft Dorrestein over alle heisa en gedoe die opduiken als je moeder in een verpleegtehuis komt. Als het er op aankomt, schrijft ze ontroerend.” Nederlands Dagblad

Mijn zoon … op Hamburger Filmfest

De Duitse verfilming van Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor is door de jury van het ‘Hamburger Filmfest’ uitverkoren voor vertoning. Binnenkort zal deze film van Oliver Berben ook te zien zijn op de Duitse tv.

 

 

 

 

 

Mijn zoon heeft een seksleven

Heleen houdt van haar man, van haar werk en van haar twee kinderen. Maar als ze bijna vijftig is, beginnen haar hormonen haar parten te spelen. Bovendien krijgt haar moeder, met wie zij altijd een moeizame relatie heeft gehad, een herseninfarct.

Heleens leven wordt steeds ingewikkelder. Moet ze haar moeder in huis nemen? En gaat haar man tegenwoordig vreemd? En hoe moet ze haar dochter Lizzy beschermen tegen alle gevaren van het bestaan?

Longlist NS Publieksprijs 2006

Ook in Dwarsligger verkrijgbaar

Het boek is verkrijgbaar bij uw boekhandel of bij Bol.com

Paperback
Euro 19,95
ISBN: 9789490647131
Uitgeverij Querido

E-book
Euro 9,99
ISBN: 9789490647285
Uitgeverij Querido