En toen viel ik van het podium

Een veel te persoonlijke vraag uit het publiek, een microfoon die onverwacht aanstaat en een tekst doorgeeft die niet voor iedereen is bedoeld, een extra trede die niet wordt gezien zodat een val het gevolg, is of een onbeschoft geformuleerde uitnodiging; schrijvers maken het allemaal mee wanneer ze achter hun schrijftafel vandaan komen om hun lezers te ontmoeten.

En toen viel ik van het podium is een bundel vol verhalen van Nederlandse topschrijvers en wat zij aan krenkingen, beledigingen en misverstanden hebben moeten doorstaan. Vol zelfspot of vanuit oprechte kwaadheid vertellen zij over de hachelijke avonturen die zij buitenshuis beleven. Alles wat een van roem dromende jonge schrijver weer met de voeten op de grond zet komt voorbij: de lezingen zonder publiek, de onbezochte signeersessies, het televisiecircus rond belangrijke literaire prijzen, de interviewer die vragen stelt over een boek dat hij niet heeft gelezen, de financiële afspraken die niet worden nagekomen, de beledigingen van collega’s in aanvankelijk zo gezellig begonnen literatuurforums, de vlucht in de alcohol en het missen van de laatste trein.

En toen viel ik van het podium is een grappig, triest, ironisch, masochistisch, onthullend en strijdbaar boek, vol gênante bekentenissen en totaal glamourloos.

Met bijdragen van onder anderen Renate Dorrestein, Ronald Giphart, Joost Zwagerman, Arnon Grunberg, Christiaan Weijts, Thomas Verbogt, Thomas Rosenboom en Nelleke Noordervliet

Klik hier voor de bijdrage van Renate Dorrestein.

Uitgeverij Prometheus / Bert Bakker
ISBN:90 446 0924 6
Publicatiedatum: maart 2007
Prijs: € 18,95

Bestel dit boek.