Recensies

“Om maar met de deur in huis te vallen: Zonder genade is meesterlijk. En een echte pageturner. Dus bestaat het risico, zoals bij elk spannend boek, dat nieuwsgierigheid de lezer er te snel doorheen stuwt. Maar dat maakt het alleen dubbel zo goed, want een tweede, rustiger lezing biedt zeker zoveel plezier. Het is een vol, rijk boek. Geraffineerd van opzet: speels, maar met het mes op tafel.” – Marijke Hilhorst, Elsevier

“Net als Thomas Rosenboom verstaat Dorrestein de kunst om naar een catastrofe toe te werken, om haar lezers steeds opnieuw te laten huiveren.” NRC Handelsblad

Alleen in de jungle van het leven. Deze geëngageerde roman doet de adem stokken.” Gooi- en Eemlander

“Proza dat stáát als een fraai gebouwd huis.” Het Parool

Vertalingen

Zonder genade is ook verschenen in de VS, Engeland, Zweden, Duitsland, Italië en India. Klik hier voor meer informatie over deze vertalingen.

Renate Dorrestein over titels

“De volgende roman die ik schreef heette ZONDER GENADE. Ook dat boek wilde Guanda in vertaling uitbrengen, en ook met deze titel waren er problemen in het Italiaans. Er werd voorgesteld de roman IL BUIO CHE CI DIVIDE te noemen. Ik vond het een schitterend idee. En het gekke was: deze titel was net zo toepasselijk als ZONDER GENADE. Je dènkt misschien dat je boek maar onder één specifieke vlag kan varen, maar blijkbaar hoeft dat helemaal niet het geval te zijn.” Lees het volledige artikel.

DE literaire hangplek voor jongeren

Om middelbare scholieren van vwo en havo op een aansprekende manier met literatuur in contact te brengen, is het internet-leesbevorderingsproject Lees mij! in het leven geroepen. Het is het resultaat van een samenwerking tussen het Ministerie van OCenW, de Stichting Lezen, het Letterkundig Museum en Kennisnet Ict op School, en het is geproduceerd door Viewpoint Productions. Tot de geselecteerde boeken behoort ook Zonder genade van Renate Dorrestein. Ga naar www.leesmij.nu/leesphinus. Op deze webpagina is een keur aan informatie te vinden door op de afbeeldingen te klikken. Let ook op het postzegelfilmpje!

Zonder genade

Jem is vijftien en voor het eerst verliefd. Zijn hele toekomst ligt nog voor hem als hij op een avond in een discotheek wordt doodgeschoten. Vanaf dat moment belanden zijn ouders in een nachtmerrie waaraan geen einde lijkt te komen.

In een poging de vroegere passie van hun huwelijk te hervinden, gaan ze er samen een weekend tussenuit. Maar er wacht hen allerminst een idylle. Opnieuw belanden ze in de duistere wereld die Jem heeft verzwolgen.

Genomineerd voor de AKO Literatuur Prijs 2003

Zonder genade is verschenen bij Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Een uitgave speciaal geschikt voor volwassenen en jongeren die niet zo sterk zijn in lezen.Bestel nu!

Het boek is verkrijgbaar bij uw boekhandel of bij Bol.com

Paperback
Euro 9,99
ISBN: 9789021406817
Uitgeverij Querido

E-book
Euro 9,99
ISBN: 9789021406800
Uitgeverij Querido