Een hart van steen op televisie

Bekijk hier de televisieuitzending van Benali Boekt over Een hart van steen van 3 maart 2013.

Recensies

“Een hart van steen is een knappe roman. Geen melodrama, geen vals sentiment, maar de integere literaire verbeelding van een proces dat nauwelijks is te beschrijven.” – De stem

“… is Een hart van steen een overtuigende roman. Dat komt doordat de roman uiterst zorgvuldig is opgebouwd, met een ijzeren logica en een grote verbeeldingskracht.” – De Volkskrant

“Een meeslepende, verontrustende roman die je het liefst in één keer uitleest.” Trouw

“Een ijzingwekkende en aangrijpende roman.” Haagsche Courant

“A triumph.” Kirkus Book Reviews

Bookazine

Libelle Bookazine, een complete roman in tijdschriftvorm. Lekker licht om mee te nemen en in bed te lezen. Handig voor onderweg en voor in de koffer. Een bookazine kost slechts € 2,95 per nummer. Iedere vier weken verschijnt een nieuwe toproman in de Bookazine-serie. Oude bestsellers en onontdekte juweeltjes wisselen elkaar af, evenals oudere en recentere romans. Hart van Steen is nu ook te bestellen als bookazine. Lees het interview.

 

Fragment uit Een hart van steen

Studietijd Frits, najaar 1956 of 1957

We waren al met z’n vieren toen Ida werd geboren, in een ongewoon koude zomernacht. Dankzij de bijna volle maan was het om twee uur nog zo licht dat we de sproeten op elkaars neus konden tellen. We waren vastbesloten wakker te blijven totdat we de eerste kreet van de nieuwe baby hadden gehoord.
We hadden chips en cola meegenomen naar onze slaapkamer op zolder en onze warmste flanellen pyjama’s aangetrokken. Lees verder.

Vertalingen

Een hart van steen is in veel landen en talen verschenen. Klik hier voor het overzicht en meer informatie.

Een hart van steen

Twaalfjarige Ellen van Bemmel is de enige van de vier kinderen uit het saamhorige gezin van Bemmel die de komst van haar nieuwe zusje met grote ongerustheid tegemoet ziet. Want stel dat de banvloek die zij heeft uitgesproken, werkelijkheid wordt.

Vijfentwintig jaar later keert Ellen, als enige nog levende Van Bemmel, terug naar haar ouderlijk huis. Ze is zwanger en zoekt een antwoord op de vragen die haar eigen kind haar later zal stellen: ‘Heb ik geen oma, mama? En geen opa? Heb ik geen familie? Hoe komt dat?’

Longlist Generale Bank Literatuurprijs 1998

Genomineerd voor de Trouw Publieksprijs 1998

Genomineerd voor de IMPAC Dublin Literary Award 2002

 

hvs 200.000 110

200.000 exemplaren exemplaren verkocht – juli 2014

Om te vieren dat er een ruim 200.000 exemplaren van Een hart van steen zijn verkocht is er een speciale gebonden editie verschenen.

 Een Hart van steen is ook verschenen als Dwarsligger

Het boek is verkrijgbaar bij uw boekhandel of bij Bol.com

 

 

Paperback
Euro 19,95
ISBN: 9789490647360
Uitgeverij Querido

E-book
Euro 9,99
ISBN: 9789490647230
Uitgeverij Querido

Dwarsligger
ISBN 9789049801335