Recensies

“Dorrestein is inderdaad beslist op dreef. Verledens worden opgerakeld, raadsels worden opgehelderd, zelfs de bijfiguren maken stevige ontwikkelingen door. De scènes zijn afwisselend grotesk, symbolisch en realistisch, en het is dus al met al een volgepakt geheel. Maar het merkwaardige is dat het allerminst zo leest. Niets klinkt gejaagd of geforceerd, de stroom gaat nooit uit het verhaal, en na een wrede psychologische tournure aan het slot (…) is de uitkomst zelfs subtieler en ontroerender dan je bij Dorrestein gewend bent. Prachtig, zonder meer.” – Hans Goedkoop, NRC Handelsblad

Want dit is mijn lichaam

Want dit is mijn lichaamCasper en Xandra Olsen laten niets aan het toeval over. Hun eerste kind zal een jongen zijn, dat heeft de genderkliniek gegarandeerd. Daarna een meisje, zo is hun plan, en dan nieuwe borsten voor Xandra en voor de kids een blonde labrador.

Ook de norse schilder Job Olsen, Caspers beroemde grootvader, is heer en meester over zijn lijf en leden, totdat hij kort na zijn huwelijk met de veertig jaar jongere Felicity wordt getroffen door een beschamende kwaal.Dit even wrange als vermakelijke verhaal over het geloof dat de plaats heeft ingenomen van de religies van weleer: de overtuiging dat de mens zijn eigen maker is.

Bestel nu!

Boekwinkeltjes.nl