Fragment

Agnes ziet de zwarte oogjes uitpuilen van schrik. Haar mond wordt kurkdroog. Ze hoort in de verte, in een ander tijdperk, iemand roepen: ‘Pas op!’ Robert, het was Robert die dat riep, tegen haar andere broers. Robert die zijn hele spaarvarken had omgekeerd om een pop met echte haren voor haar te kopen toen ze uit het ziekenhuis was ontslagen. Haar kapotte oog was genezen, de wereld was weer wijd en diep en groots. Bij haar thuiskomst had Justus haar onder het slaken van vreugdekreten in de tuin in de lucht gegooid en weer opgevangen. ‘Pas op!’Frank die zijn fiets in het grind had neergesmeten om haar tegemoet te rennen. Benjamin die over het voorwiel struikelde in zijn haast deel uit te maken van de feestvreugde. ‘Er is taart, Aggie,’ riep hij terwijl hij in zijn val tegen Justus aan smakte. ‘Pas op!’ schreeuwde Robert toen Justus eveneens omviel. En Agnes kraaide van plezier toen ze voelde hoe Robert haar uit de lucht greep, en toen ze samen omver rolden lachte ze nog steeds. Robert stortte, haar tegen zich aanklemmend, met zijn volle gewicht boven op haar, en met een gekraak alsof haar hele schedel werd versplinterd, boorde het handvat van Franks fietsstuur in haar oogkas.

Recensies

“Op de haar bekende ingenieuze manier heeft ze weer een spannende geschiedenis vol onverwachte verwikkelingen in elkaar gezet.” – HP/De Tijd

“Een absoluut spannend en geestig geheel.” Algemeen Dagblad

“Haar beste roman.” Vrij Nederland

“What’s most to be feared is closest to home. Painfully cutting, and surprisingly funny. A truly courageous writer.” Independent

Onschuld, dat is nou sentimenteel

Renate Dorrestein liep in Schotland, op de filmset van Verborgen gebreken, haar eigen boek binnen. ,,Een verhaal dat tot dan toe alleen in mijn hoofd had bestaan, en in het hoofd van mijn lezers, was opeens tastbare realiteit geworden’’, vertelt de schrijfster. Lees de rest van het interview.

Verborgen gebreken is op dvd verschenen

Renate Dorrestein heeft een dagboek bij gehouden tijdens de verfilming.

Vertalingen

Verborgen gebreken is ook verschenen in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Italië. Klik hier voor meer informatie.

Verborgen gebreken

Met wat de tienjarige Christine op haar geweten heeft, zit er niets anders meer op dan van huis weg te lopen. In paniek verstopt zij zich met haar kleine broertje in de auto van een wildvreemde.

Een klein meisje met te veel geheimen; een oude vrouw die moet ontdekken dat ze afhankelijk is van haar wraakzuchtige schoonzusters; een huis vol gelukkige herinneringen dat langzaam verandert in een slagveld.

Longlist Libris Literatuur Prijs 1997

Genomineerd voor de Trouw Publieksprijs 1996

Bekroond met de Jonge Gouden Uil 1997

Oktober 2013: Verborgen gebreken als Bookazine

Onlangs verscheen Verborgen gebreken als Libelle’s Bookazine. Lees hier het interview dat Renate gaf bij verschijning. De Bookazine van Verborgen gebreken kunt u verkrijgen bij uw boekhandel en bol.com.

VG Ook verkrijgbaar in grote letter:ISBN: 9789461012067
Uitgeverij De Oorsprong
€ 29,95

 

Het boek is verkrijgbaar bij uw boekhandel of bij Bol.com

Paperback
Euro 18,95
ISBN: 9789490647353
Uitgeverij Querido

E-book
Euro 9,99
ISBN: 9789490647223
Uitgeverij Querido